רותם תקשורת

בתור דיירים בבניין מגורים משותף, התקנת מערכת מצלמות אבטחה יכולה לתרום רבות לשקט הנפשי ולביטחון שלכם ושל שכניכם. מצלמות האבטחה יאפשרו לנטר את הכניסה לבניין, המעברים המשותפים, החצרות ואזורי החניה. מאמר זה יסקור את היתרונות בהתקנת מערכת כזו בבניין מגורים, שיקולי הפרטיות שיש להביא בחשבון ועוד טיפים שיעזרו לכם, הדיירים, לבחור בפתרון הנכון עבורכם.

כשבוחרים מתקין מצלמות לבניין מגורים, ודא שלחברה יש ניסיון עשיר ומוכח דווקא בבנייני מגורים רבי קומות ודירות. האתגרים והפתרונות הנדרשים שונים ביחס למבנים מסחריים או תעשייתיים. חשוב גם ניסיון בממשק לוועדי בתים וניהול מערכות מרכזיות המשרתות מספר רב של דיירים.

שלבים בהתקנת מצלמות אבטחה בבניין מגורים

ראשית, חשוב למנות ועד בניין או נציגות דיירים שיהיו אחראים על המהלך של בחירה והתקנת מערכת האבטחה. עליהם לאסוף הצעות מחיר ממספר מתקינים מקצועיים, לבחון את איכות השירות שלהם ואת ההמלצות של דיירים בבניינים קודמים שהותקנו על ידם. יש לבחור מתקין עם ניסיון וידע מוכח בהתקנת מערכות אבטחה בבנייני מגורים רבי דיירים.

לאחר בחירת המתקין, הצעד הבא הוא סיור יסודי ברחבי הבניין על מנת למפות היכן כדאי למקם את המצלמות. יש להביא בחשבון אזורי כניסה ויציאה מהבניין, חניון ומרתפים, מבואות קומתיים, מעליות, חדרי מדרגות, חצרות נוף ושטחים משותפים נוספים שבהם נעשית פעילות דיירים או אורחים.

על בסיס הסקר, המתקין יציע המלצה למיקום האופטימלי של המצלמות – הן בתוך הבניין והן בחזיתות החיצוניות שלו תוך התחשבות במבנה הספציפי ובצרכי הדיירים. בנוסף, יש לקבל הצעת מחיר הכוללת גם רכיבי תשתית כגון כבלים, נקודות חשמל, תקשורת, ואביזרי התקנה.

לאחר אישור תוכנית ההתקנה והתקציב על ידי נציגות הדיירים, המתקין יכול להתחיל בביצוע בפועל. תחילה הוא ידאג להעביר כבלי חשמל ותקשורת לנקודות שיועדו להתקנת המצלמות תוך תיאום עם חשמלאי מוסמך. בשלב הבא תתבצע הרכבה של תשתיות למצלמות כולל זוויות, עמודים וכו' . רק לאחר מכן יותקנו המצלמות עצמן ויחובר הכבלים אליהן. יבוצעו בדיקות קליטה, זוויות כיסוי ופוקוס של המצלמות.

המתקין ידאג גם להתקין ולחבר מסך בקרה מרכזי ולהדריך את הנציגים של הדיירים כיצד להפעיל ולתפעל את המערכת. במסך הבקרה אפשר לצפות בשידור חי מכל המצלמות, לנהל הקלטות ולקבל התראות. כמו כן יוסברו אפשרויות מתקדמות כגון זיהוי תנועה ומעקב אחר מסלול שהות.

רוצים לשמוע פרטים נוספים? השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

נקודות חשובות


נקודה חשובה היא לוודא עם המתקין הגדרות מתאימות של המצלמות על מנת לאזן בין הצורך באבטחה לבין שמירה על פרטיות הדיירים. יש להבטיח שאין צילום פולשני לתוך דירות או אזורים אינטימיים כלשהם. בנוסף, רצוי לאפשר לדיירים לבקש "הסתרת פנים" שלהם במקרה שהם מופיעים במרחבים המשותפים. טכנולוגיות מודרניות מאפשרות זאת תוך שמירה על הקלטת כל יתר הפרטים באותו רגע.

דבר נוסף אותו יש לבחון הוא כיצד לאפשר גישה לצפייה בשידור חי ובהקלטות מערכת האבטחה. הגישה צריכה להיות מוגבלת רק למורשים כמו חברי הוועד, מנהל הבניין או חברת הניהול. עדיף שלא לאפשר גישה ישירה לכל דייר אלא רק לבעלי תפקידים בעלי אחריות על הבניין כדי לשמור על פרטיות.

חשוב לקבוע נוהל ברור לטיפול בתקלות ובעיות טכניות במערכת האבטחה. יש לוודא שלמתקין יש שירות ותמיכה זמינים רוב שעות היממה על מנת לפתור במהירות בעיות שוטפות. כדאי גם לרכוש חוזה תחזוקה שנתי הכולל ביקורות תקופתיות, ניקוי עדשות וכיול מחדש של המצלמות וכן החלפת רכיבים מקולקלים לפי הצורך.

מומלץ לערוך מדי פעם, למשל אחת לשנה, מכרז מחודש לקבלת הצעות מחיר ממתקינים לצורך תחזוקת המערכת. ייתכן וחלפו חידושים טכנולוגיים שכדאי לשלב או שאפשר להשיג תנאים טובים יותר על חוזה התחזוקה. שיטה זו תבטיח גם שהמחירים יישארו תחרותיים והשירות יהיה באיכות הגבוהה ביותר.

מה עוד כדאי לדעת?


כדאי לשקול להוסיף שירות של ניטור בזמן אמת על ידי חברת אבטחה, במיוחד אם אין לך אפשרות לעקוב בעצמך אחרי המצלמות במשך היום. חברות הניטור יקבלו התראות במקרה של אירוע חריג ויוכלו להזעיק מיד כוחות הצלה או משטרה לפי הצורך. שירות הניטור דורש מנוי תשלום חודשי, אך מספק שקט נפשי נוסף לדעת שיש עין בוחנת על הבית.

כדאי לשדרג מדי פעם את מערכת מצלמות האבטחה עם טכנולוגיות ומוצרים חדישים שיוצאים לשוק. לדוגמה, ניתן להחליף מצלמות ישנות במצלמות ברזולוציה גבוהה יותר, להתקין מצלמות שפועלות גם בחושך עם תאורת אינפרא-אדום, או לשדרג למערכת עם יכולות זיהוי וניתוח תמונה מתקדמות.

כשבוחרים להתקין מערכת מצלמות אבטחה בבית, חשוב לקחת בחשבון לא רק את העלות הראשונית של רכישת הציוד וההתקנה אלא גם עלויות מתמשכות כגון תשלום עבור אחסון ענן או שירותי ניטור. החזר ההשקעה מגיע בדמות הרתעת פורצים פוטנציאליים והגנה על הרכוש שלכם לאורך שנים.

שאלות נפוצות על התקנת מצלמות בבניין משותף


בהחלט כן. החלטה על התקנת מצלמות בשטחים משותפים מחייבת הסכמה של רוב מוחלט של הדיירים או לפחות של נציגות הדיירים שמייצגת אותם.

תלוי בהיקף ההתקנה אך בממוצע בין שבוע לשבועיים ימים מתחילת העבודות ועד להפעלה מלאה של המערכת.

עלות ממוצעת היא כ- 500 ש"ח לדירה. אם יש 50 דירות, המחיר הכולל יהיה כ- 25,000 ש"ח לכל הפרויקט.

שירותים נוספים בתחום זה

מחיר התקנת מצלמת אבטחה
התקנת מצלמות אבטחה בגני ילדים
התקנת מצלמות אבטחה לעסק
התקנת מצלמות אבטחה