רותם תקשורת

מחברי RJ45 נמצאים בשימוש נפוץ ברשתות ותקשורת עבור חיבורי Ethernet.

 להלן כמה נקודות מפתח שכדאי לדעת על מחברי RJ45 והשימוש בהם ב-Ethernet:

מחבר פיזי –

המונח RJ45 מתייחס לסוג המחבר.

יש לו שמונה פינים והוא דומה במראהו למחבר טלפון רגיל (RJ11), אך גדול יותר.

-מחברי RJ45 משמשים בדרך כלל עם כבלים מפותלים, כגון Cat5, Cat5e, Cat6, Cat6a או Cat7.

תאימות Ethernet –

– מחברי RJ45 משמשים בדרך כלל לרשתות Ethernet, התומכים בקצבי נתונים מ-10 Mbps (Ethernet) עד 10 Gbps (10 Gigabit Ethernet ומעלה).
– המחבר נמצא בשימוש נרחב ברשתות ביתיות, משרדים, מרכזי נתונים וסביבות אחרות בהן נדרשים חיבורי Ethernet.

תקן חיווט –

– תקן החיווט הנפוץ ביותר עבור מחברי RJ45 ביישומי Ethernet הוא TIA/EIA-568-B. תקן זה מגדיר את סידור ה-pinout עבור שמונת החוטים בתוך הכבל.

תצורת Pinout-

– למחברי RJ45 יש שמונה מצבים, והחוטים מסתיימים בדרך כלל בהתאם לתצורת pinout ספציפית. התצורה הנפוצה ביותר היא T568A או T568B.

כיווץ וסיום –

מחברי RJ45 מכווץ בדרך כלל על הקצוות של כבלים מפותלים באמצעות כלי מיוחד הנקרא כלי כיווץ. סיום נכון הוא חיוני לחיבורי רשת אמינים.

קטגוריות ומהירויות –

קטגוריות שונות של כבלים ומחברים מעוותים נועדו לתמוך בקצבי נתונים שונים. לדוגמה, Cat5e תומך בעד 1 ג׳יגהביט , Cat6 תומך בעד 10 Gbps, ו-Cat6a תומך בעד 10 Gbps למרחקים ארוכים יותר.

קידוד צבע –

קידוד הצבע של החוטים עוזר להבטיח עקביות וסיום נכון. חשוב לעקוב אחר קודי הצבע שצוינו כדי לשמור על סטנדרט בין התקנות.

הבנת היבטים מרכזיים אלה של מחברי RJ45 וכבלי Ethernet חיוני להגדרה ותחזוקה מוצלחת של חיבורי רשת.

כיום ניתן למצוא מבחר עצום של נקודות תקשורת שונות, ולכל אחת מהן יש את דרך ההרכבה שלה. במאמר זה ננסה לתת לכם את הבסיס בכדי שתוכלו להתאים את עצמכם לפיתרון לכל תרחיש. במשפט אחד: בכדי לקבל נקודת רשת (נקראת גם קיסטון) יש לחבר 8 חוטים לשקע בצורה תקינה ונכונה, לפי צבעי החוטים. 

סוגי חיווט שקע רשת A ו B

ישנן 2 דרכים לחווט את השקע, A ו – B. זה לא משנה איזו דרך תבחרו, העיקר שתהיו עקביים ותחברו את כל השקעים בדיוק באותה הדרך. הסיבה שיש 2 דרכי חיווט היא כי קיים כבל מיוחד שנקרא Crossover המחווט בצד אחד A ובצידו השני B, והוא משמש לחיבור בין 2 יחידות קצה (כמו 2 מחשבים) כך שיוכלו לתקשר ביניהם. לעיתים נדירות משתמשים בכבל וכיום אנחנו רואים ממנו פחות ופחות. בשימוש סטנדרטי בעולם תשתיות התקשורת הטכנאי יידרש לחווט בדרך אחת בלבד. במאמר זה נתייחס לחיווט B.

על אילו שקעים נדבר?

ישנם שני שקעי רשת שכיחים בעולם התקשורת: הקיסטון הפלסטי- המיועד לכבל מסוג CAT 5E (מחווט באמצעות לוחץ קרונה), והקיסטון המתכתי- המיועד לכבל מסוג CAT 6A (לא דורש לוחץ קרונה). שימו לב לסרטון שעשינו, בו תראו כיצד לחווט אותם.